Имахме преди време на работа един колега – на длъжност Technical writer – и днеска както си се ровичкам из форумите виждам следното:

Нащо момче предлага изработка на CMS – но всъщност ето неговите думи:

СЕРИОЗНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Ще ти направя сайт със CMS. Ще изглежда доста добре, да не кажа напълно професионално. Ще го кача и ще ти дам възможността сам да ъпдейтваш съдържанието, вкл. снимки, статии и т.н. Цената за услугата е:

Създаване на сайт – 100 лв.
Дизайн – 100 лв.
Хостинг – 5 лв на месец
Домейн – 20 лева на година
Допълнителна поддръжка – 10 лева на час

Ако ценоразписът не ти харесва се свържи с професионална фирма, да те изненадат “приятно”.

Делфинът

Мамин сладък, как да не му се радваш. Този дори от обикновен HTML не разбира, тръгнал CMS-и да предлага. Това най-естествено ме навежда на мисълта, че човека е отмъкнал сорсове от работа. Много ме съмнява че може да ги използва без чужда помощ. От всичко най-много ме е яд, че не стига е отмъкнал кодовете ами и ги продава за смешни пари. Също много ми е интересен и този професионален дизайн дето го предлага.
Момченцеее, ако те срещна по улиците така ще го отнесеш, да не кажа напълно професионално, не делфин ами риба тон ще станеш. Нямаш си представа колко ме изнервя когато някой отмъква интелектуалната собственост за направата на която хората са загубили часове.