Dilegua, o notte! Tramontate, stelle!Tramontate, stelle! All’alba vincerò!Vincerò! Vincerò!

страхотно! все по-добри стават под вещото ръководство на Найден Тодоров. моите почитания на уважаемия господин.
да не говорим, че откъм реклама и рекламни материали задобряват ама… рекордно за кратко време. забелязвам опитват се да създадат оперно-филхармонично общество, хора които срещу нещо (още не ясно какво) ще получават информация за оперните и филхармонични събития по света и у нас. ако има и намаление и запазено място в операта и аз ще се включа. изключително ми е любопитно, дали това всичкото е идея на директора или на така наречената им администратор/маркетолог.
*
колкото до самата опера – турандот – много добре, отлично! ролята на калаф беше безупречно (от моя непрофесионалистка гледна точка де) изпълнена, ролята на лиу също много добре беше изиграна – не мога да кажа кои точно са изпълнителите поради причината, че в горепоказаната програма бяха написани по три имена за всяка роля… това което много ми се стори странно, толкоз пък зле ли и беше косата на каката дето изпълняваше турандот, че и бяха сложили такваз отвратителна перука на главата…
*
и като цяло – имаше прекалено много хора, салона беше пълен – това ме навежда на мисълта, че спокойно могат да вдигнат цените на билетите. и дано го направят, за да се идват толкоз много хора. не искам много хора… искам да си е само за мене забавлението… егоистично, но така стоят нещата.